årets fester döden drycker första maj konsuler mat sjukdom (tillstånd) sjukhus

Beskrivning

Albert Edelfelts dikterade brev från Rom till Alexandra Edelfelt, skrivet av Pietro Krohn den 1 maj 1876. Andra halvan av brevet är en rapport av Krohn. 4 sidor.

Kjære Moder!

Gjennem min Ven Krohns Breve ved I allerede, at jeg har havt et let Tilbagefald af den stygge Feber. Jeg kan dog forsikkre at ingen Uforsigtighed var Aarsagen dertil. Lykkeligen har en ufantligt Kvantitet Kinin forjaget de sidste Rester af Feberen, og om jeg fara tro min Sygepasser, den hæderlige Giovanni, saa ha jeg ikke at frygte noget saadant. [...]

Innehåll

 • Skrivet av Pietro Krohn på Edelfelts diktamen.

 • Av Pietro Krohns brev vet de redan att Edelfelt har haft ett lätt återfall av den stygga febern; han försäkrar att det inte berodde på oförsiktighet; en ofantlig mängd kinin har fördrivit alla rester av febern, och enligt hans sjukskötare Giovanni behöver han inte frukta ett återfall; han känner sig lycklig i hoppet att kanske om någon vecka få börja stiga upp, och läsa och skriva, samt höra nyheter hemifrån och från världen.

  Pietro Krohn Giovanni
 • Pietro Krohn har varit en välsignelse, för- och eftermiddag har Edelfelt kunnat tala med honom; som Alexandra Edelfelt kanske vet är hans diet något odryg, och till hans stora glädje förklarade Dr Erhardt idag att han får dricka kaffe på morgonen

  Alexandra Edelfelt Pietro Krohn Erhardt
 • Edelfelt ber Alexandra Edelfelt hälsa hjärtligt till Morbror Gustaf Brandt och hans vänner, Tante Adèle Gadd och systrarna.

  Alexandra Edelfelt Berta Edelfelt Adelaide Gadd Gustaf Brandt Alexandra Edelfelt Ellen Edelfelt
 • Pietro Krohn säger att han troligen inte behöver göra några egna tillägg; Alexandra Edelfelt borde känna sig lugn av Alberts egna underrättelser, och hon får ursäkta att Krohn av Albert med våld och makt tvingats skriva något om sig själv trots hans invändningar; idag har Edelfelt tänkt på första majfirandet hemma; Krohn har i dag följt den gamle konsul Johan Bravo till graven; Bravo dog av hög ålder och var den siste av det gamla Rom; det gör Krohn ont att i Alexandra Edelfelts brev läsa om de många sorger och bekymmer hon har hemma.

  Rom Alexandra Edelfelt Pietro Krohn Johan Bravo