Albert Edelfeltin kirjeet

Syväsukellus Albert Edelfeltin elämään ja taiteelliseen työskentelyyn – Albert Edelfeltin kirjeet äidilleen, Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901

Bertel Hintzen kirjoitukset

Motiv från Haiko fjärd en sommardag med solglittrande vatten. I förgrunden en ung bondkvinna som ror en ljusmålad båt med två stora mjölkhinkar. Längre i bakgrunden till höger en brygga med två roddbåtar; i fonden en strand med förankrade segelfartyg till vänster. Höjdformat. Signerad A. Edelfelt 89. Målad på Haiko sensommaren 1889.

Esiintymiset kirjeissä

Köbenhavn 18 sept. 89 18. syyskuuta 1889
Epävarma yhteys Krohn tycker mycket om "Portas by", "Ida som ror", "Interiör från en nyländsk bondstuga", trodde att "Hfors tavlan" kunde bli riktigt bra.

Paris 16. okt 89 16. lokakuuta 1889
Epävarma yhteys Edelfelt tycker att hans konstverk från i år är bättre än de från förra året; alla som sett dem tycker lika.

Lördag 4 januari 1890 4. tammikuuta 1890
Epävarma yhteys Inredningan av våningen, sjukligheten har lett till att Edelfelt inte har hunnit måla något för utställningen på Mirlitons, som har vernissage den 1 februari; funderar på att skicka "Portas by", porträttet av Ellan eller på att snabbt måla porträttet av den peruanska pojken; "Ida i båten" tycker Edelfelt inte om.

Tälle taideteokselle ei löydy kuvia.