Albert Edelfeltin kirjeet

Syväsukellus Albert Edelfeltin elämään ja taiteelliseen työskentelyyn – Albert Edelfeltin kirjeet äidilleen, Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901

Kirjeet aikajanalla ovat kronologisessa järjestyksessä, alkaen ylävasemmalta ja jatkuen alhaalle ja oikealle
  • Kirjeet
  • Suomeksi käännetyt kirjeet
  • Liittyvät kirjeet

Kirjoitus

dansk violinist, musikpedagog

Köpenhamn d 4 Juli 1879 4. heinäkuuta 1879
På onsdag eftermiddag åkte de till Hirschsprungs, som köpt ett baroni inåt Själland vid fursjön som Kristian Winter besjungit; det liknade de större herrgårdarna i Finland och landskapet kunde ha varit svensk-finskt om man bytt ut bokarna med granar; Hirschsprungs är bildade, hyggliga och vänliga, "så judar de äro"; bland deras många barn finns ett par pojkar som är särdeles vackra och käcka; en violinist Svendsen var också bjuden och denne spelade för dem till sent in på natten; kl. 3 på morgonen rullade deras vagn in på Amaliegade.
Bregentved tisdag 30 okt 94 30. lokakuuta 1894
Epävarma yhteys Några sånger af Sibelius ha sjungits i Köpenhamn på en koncert – kritiken var ytterst strängt. Svendsen som jag mötte menade att han gerna ville spela något symfoniskt af Sibelius att han bedt Kajanus derom, men att han aldrig ännu fått läsa en rad af Sibelius. – Jag lofvar spela det bra, sade Svendsen. Hvarför göra de ingenting för en sådan sak. Det vore kanske bättre än det problematiska supandet med Gallén.