Beskrivning

dotter till Berndt och Carolina Lindholm

Källor

Inga källor
Paris d. 6 Febr. 1875. 6 februari 1875
*Berndt Lindholm har fått en dotter; frun Carolina var nära att dö men är på bättringsvägar; det blir avbrott i pojkens porträtt.
Paris d. 5 April 1875. 5 april 1875
Dopet hölls i protestantiska kyrkan Rue Couchat; andra faddrar var Arvid Liljelund, Adolf von Becker, baron Olof Hermelin och fröken Hilda Granstedt; Berndt Lindholms dotter döptes till Sigrid Helena av en norsk präst.
På söndagen måste Edelfelt ställa in ett möte med Pauline Ahlberg p.g.a. att han blivit ombedd att vara fadder till Berndt Lindholms lilla flicka; han kunde inte följa med Pauline till Buolognerskogen och försökte istället få tag på Philip Forsten som kavaljer åt henne.
Paris, Måndag d. 3 Maj 1875 kl. 12 på natten 3 maj 1875
Berndt Lindholm har inte gjort lika goda affärer; Lindholms flicka är mycket sjuk; doktor Quist har förberett föräldrarna på det värsta; Lindholm har skaffat en tjock, duktig bretonsk bondkvinna till amma, men flickan har knappt kraft att "dia"; fru Carolina Lindholm visade Edelfelt det lilla, magra, bleka, dåliga barnet.
allt ännu Göteborg d. 7 nov. 1876. 7 november 1876
Föregående kväll var Edelfelt bjuden till Berndt Lindholm; där var Fredrik Wohlfart, en finsk ingenjör Bonsdorff och Lindholms svägerskor; det är egendomligt att Lindholm valt den fulaste av systrarna Bohle, den yngsta svägerskan ser riktigt bra ut; Edelfelts guddotter Sigrid Lindholm har redan börjat tala och Ragnar Lindholm talar med äkta Göteborgsdialekt.