Beskrivning

fransk minister, generaldirektör för Banque de France 1881–1897

Källor

Paris d. 4 maj 1885 4 maj 1885
Herrskapet Magnin är Ferrys anhängare.
Madame Camescasse, polisprefektens fru, hade ingen aning om krisens allvar, och blev till sig över att behöva flytta, berättar Edelfelt; Madame Magnin berättade om sina erfarenheter av samma sak, mellan det att Magnin var finansminister och att han blev bankchef.
"Alla" tycker att det är synd att Cochery inte blev kvar på sin post; han har gjort mycket gott som minister för post och telegraf; precis som Camescasse; detta är det konstitutionella statsskicket; Magnin var privatperson mellan det att han var minister och det att han blev chef för Banque de France.
Paris d. 21 februari 87 21 februari 1887
Nästa måndag är Edelfelt bjuden på middag hos Portalis; sedan ska han tillsammans med honom gå på bal till Banque de France [i Hôtel de Toulouse, 1 rue de La Vrillière], hos herrskapet Magnin.
Paris d. 3 mars 1887 3 mars 1887
Hela den officiella världen var på balen hos Magnins; bl.a. utrikesminister Flourens, som liknar Melander: en "skolfux-typ" med oljigt hår.
I måndags var det bal på Banque de France hos Magnins; Edelfelt kom dit i sällskap med Portalis efter middag hos denne tillsammans med Chambure.
Edelfelt har talat och dansat med Hélène Bouvins på balen hos Magnins; beskrivning av Mademoiselle Bouvins; hennes far är en av Paris mest kända arkitekter; Madame Bouvins har bjudit Edelfelt hem till dem.
Paris 21 mars 21 mars 1888
Magnins bal var samma kväll, men Ellan och Edelfelt var trötta och gick inte dit.