Beskrivning

fröken, stiftsjungfru, befryndad med släkten Palme, 1894 g.m. Charles Leonard Georges Berden

Stockholm, tisdag d. 24 mars 85 24 mars 1885
Hanna Palme var "skandaliserad" när fröken Törnebladh spelade; Hanna Palme menar att Sven Palmes släktingar är "gräsligt simpla"; Edelfelt konstaterar att fröken Törnebladh är mycket musikalisk.
Paris d. 9 februari 87 9 februari 1887
Edelfelt träffade en fröken Törnebladh på balen; han känner henne genom Hanna Palme och Rosenblad; fröken Törnebladh är en riktig Ulla Winblad; hon har "Norrköpingsnäsa", vackra blå ögon, är röd och vit och fyllig; "alltihop litet simpelt men fräscht och ungt".
Paris d. 3 mars 1887 3 mars 1887
Många svenskor har gjort visit i ateljén med friherrinnan Leuhusen, född Boström; bland dem en fröken Lejonhufvud och en fröken Törneblad, som är en "dansdocka" och bekant för Edelfelt efter en kväll med Palmes och bröderna Rosenblad på Kung Carls annex [annex till hotell och restaurang Kung Karl i Stockholm].
Paris d. 15 mars 87 15 mars 1887
Det finns många svenska "dansdockor" i Paris just nu: en ung fröken Leuhusen som är blyg och tafatt men rätt nätt, lång och mager, en fröken Stackelberg som är "en liten gås", och en kokett fröken Törnbladh som är frisk och rätt vacker m.fl.
Paris, d. 31 mars 87 31 mars 1887
Edelfelt har gått med Kuffmanns, Neiglick och fröken Törnebladh på "Orfeus i underjorden" [Orphée aux Enfers, en operett med musik av Jacques Offenbach].