Beskrivning

Madame, i Paris

Källor

Inga källor
Paris, onsdag d 27 jan. 86 27 januari 1886
Det var stor middag hos Chambure; gäster var bl.a. Chambures syster Madame Montant, en originell dam, och en judisk bankir Kahn med fru.
Fru Kahn har bott i samma hus som gamla markisinnan de Chambure; en 20-årig vacker, livlig och rolig judinna med rödgult hår; Chambure menar att hon ska låta måla sig i pastell av Edelfelt.
Paris d. 17 april 86 17 april 1886
Edelfelt var med Chambure hos herrskapet Kahn, som är förmögna judar; Madame Kahn ville särskilt presentera Edelfelt för Mademoiselle Membrée, som är dotter till kompositören.
Madame Kahn och Chambure hade beskrivit Mademoiselle Membrée på så olika sätt att Edelfelt inte kunde ha någon aning om hurudan hon egentligen var.
Madame Kahn är "aimabel och skarp som en rakknif".
Gäster hos herrskapet Kahn var Edelfelt, Chambure, Madame Membrée, Mademoiselle Membrée och släktingar, som alla är wagnerianer.
Madame Kahn heter Hecht i sig själv; hon är kusin till den förmögna familjen Hecht, som Edelfelt träffat genom Nordenskiöld; Madame Kahn har varit daglig gäst hos gamla markisinnan de Chambure.
De förmögna judarna har reda på allt; de talar alla språk, genom sina släktförbindelser har de reda på saker i alla huvudsträder, musik är deras element, fruarna känner till den engelska litteraturen och de är mer begåvade än männen.
Madame Kahn är rödblond och liknar fru Andelin.
Promenad med Chambure efter soarén hos herrskapet Kahn, "tänkande på verldens gång som Österman".
Paris Påskafton 86 24 april 1886
Det har varit folkvandring hos Chambure för att se "Landskapsstudie från Monaco": Madame Lurcy, de Montanter, Hechtar, Kahnar; Chambure gör reklam för Edelfelt.
Paris d. 12 december 86 12 december 1886
Det var middag igår hos Chambure med Landowsky, Madame och Monsieur Kahn.
Edelfelt är bjuden på middag hos Kahns på tisdag; de är musikaliska, bildade, universella judar.
Paris, fredag d. 24 februari 88 24 februari 1888
Edelfelt och Ellan har gjort visit hos Chambure och Madame Kahn, som hjälp Ellan att skaffa de eleganta nya kläderna; Madame Kahn var mycket "ämabel", vänlig och sade många vänligheter till Ellan.