Beskrivning

Madame, i Cannes och Paris

Källor

Inga källor
Nizza d. 16 mars 86 16 mars 1886
I dag åker Edelfelt och Chambure till Cannes för att se staden och träffa Madame Luroy med dotter, som är bekanta till Chambure.
Monte Carlo d. 21 mars 86 21 mars 1886
I tisdags var Edelfelt och Chambure i Cannes, där det var regatta; de hälsade på Madame de Luroy och hennes dotter.
Madame de Luroy rolig, originell och kvick; Edelfelt ska utveckla bekantskapen i Paris.
Paris Påskafton 86 24 april 1886
Osäker koppling Det har varit folkvandring hos Chambure för att se "Landskapsstudie från Monaco": Madame Lurcy, de Montanter, Hechtar, Kahnar; Chambure gör reklam för Edelfelt.
Paris, tisdag d. 11 maj 86 11 maj 1886
Edelfelt har gjort visit hos Madame Lurcy tillsammans med Chambure; blev överöst av komplimanger av alla närvarande: bl.a. gammal baron Larrey, son till Napoleon I:s ryktbare läkare, och d’Arcel, direktör för [Musée de] Cluny.
På onsdag är det välgörenhetsbal på Hôtel Continental med "crême de la crême"; Edelfelt har fått en biljett av Madame Lurcy.
Paris, tisdag d 18 maj 86 18 maj 1886
Har inte sett Madame Lurcy med dotter på länge.
Paris d. 4 jan 1887 4 januari 1887
Edelfelt är på kvällen bjuden på middag hos Madame de Lurcy tillsammans med Chambure.
fredag d. 7 fortsatt lördag d. 8 januari 1887. 7 januari 1887
Edelfelt har varit på "fin-fin middag" hos Madame de Lurcy i hennes charmanta hotell [hus, privatpalats i stad]; Edelfelt satt vid bordet mellan värdinnan och hennes dotter.
Gäster på Madame de Lurcys middag var några fruar och fröknar; herr Darcel som är chef för Cluny; en ambassadsekreterare från franska ambassaden i Wien och Chambure.
Paris, fredag d. 24 februari 88 24 februari 1888
Eftermiddagen med alla visiter var ansträngande, men det var nästsista gången som Edelfelt vill göra sådana visiter; han vill ännu göra visit hos Pasteur, Madame Luroy, Madame Magnin; sedan får Ellan för alltid ta över visiterna.
Paris 21 mars 21 mars 1888
Edelfelt och Ellan har gjort visit i Madame de Lurcys loge på operan: Ellan var vacker i svart sammetsklänning med en ägrett av ljusröd tyll och diamanter i håret; Ellan såg finare ut än grevinnan Montesquieu i logen bredvid.
Ellan tycker inte om Madame de Lurcy; hon tycker inte hon är snäll och aimabel [vänlig] nog; madame de Lurcy försöker vara vänlig, men är i grunden bitter/sur.
Det kan inte vara lätt att vara glad då man som Madame de Lurcy har levt på sin ungdom och skönhet, och efter femtio år måste se åren ge "knäck, knäck, knäck åt hela stassen"; några andra herrar var också i logen, en vicomte N.N. och två andra snobbar.
Mademoiselle de Lurcy satt med Ellan och var så underhållande som hennes "lilla torra docklika natur" tillät; hon var klädd i gråblått tyll med silverstjärnortyll, Madame Lurcy var klädd i grå siden med diamanter.