Albert Edelfeltin kirjeet

Syväsukellus Albert Edelfeltin elämään ja taiteelliseen työskentelyyn – Albert Edelfeltin kirjeet äidilleen, Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901

Bertel Hintzen kirjoitukset

Knäfigur av en ung dam i ljusgrön, dekolleterad sidenklänning med chiffongarnering på livet. På vänstra axeln en aftonkappa av mörkröd sammet med skunkkrage, som hon håller med högra handen. Blågrå bakgrund. Pastell. 107x71. Signerad A Edelfelt 1893. Målat i Paris våren 1893.

Esiintymiset kirjeissä

Paris fredag. 1. tammikuuta 1893
Epävarma yhteys Jag har återigen börjat arbeta och finnes mig ypperligt deraf efter dessa dagars rörliga lif.

Måndag 1sta maj 1. toukokuuta 1893
Epävarma yhteys Jag börjar nu bli alldeles bra och har återigen begynt arbeta.

Paris 29 maj 93 29. toukokuuta 1893
Epävarma yhteys Nu har jag språng med Antells betjent och med Mechelins gravyrer man kan verkligen bli tassig af allt detta. Men jag målar i förheten och löper om qvällarne.

Paris 5 juni 1893 5. kesäkuuta 1893
Epävarma yhteys Nu vet jag rakt intet hur jag skall göra igen. Ellan skrifver att Homén ordinerat henne en kur i norska fjällen, att hon ligger i Brunnsparken till den 8de. Men att hon derefter med pojken reser till Stockholm der hon skall möta mig och så fara vi alla till Norge. hon på en månad. Det är godt och väl men jag kan ej fara härifrån före den 8de, d. v. s. torsdag. Jag har först i dag fått anvisning på mina pengar från staden och Jag har tusen bestyr för mina taflor, München utställningen och inpackning af den stora duken till altartaflan, allt saker som jag ej kunnat göra förut.