Albert Edelfeltin kirjeet

Syväsukellus Albert Edelfeltin elämään ja taiteelliseen työskentelyyn – Albert Edelfeltin kirjeet äidilleen, Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901

Kirjeet aikajanalla ovat kronologisessa järjestyksessä, alkaen ylävasemmalta ja jatkuen alhaalle ja oikealle
  • Kirjeet
  • Suomeksi käännetyt kirjeet
  • Liittyvät kirjeet

Kirjoitus

amerikansk konsthandlare

Lähteet

Ei lähteitä

Esiintymiset kirjeissä

Näytä henkilöyhteydet Hodges
Paris d. 14 maj 1886 14. toukokuuta 1886
En amerikansk konsthandlare har beställt en tavla i stil med "Lördagskväll vid Hammars" för 4000 franc, med bara barn, ingen Carlson; han har också beställt ett verk till från Haiko för 2000 franc; Edelfelt undrar när han ska hinna måla detta.
Paris, tisdag d. 29 juni 1886 29. kesäkuuta 1886
Har inte fått något anbud på "Lördagskväll vi Hammars", efter att ha lovat Hodges att måla en tavla i samma stil.
Paris lördag 3 juli 86 3. heinäkuuta 1886
Hodges har berättat att miss Colts familj är fin och rik, att Maxcse är engelsman.
Edelfelt har fått förslag från olika håll om att ta porträttet av Pasteur på utställningsturné och visa upp den i Gent, i Nantes, i Amerika; Hodges har lovat en riklig ersättning för det; Edelfelt vet att Turquet och Pasteur inte skulle gå med på det.
Paris 21 juni 91 21. kesäkuuta 1891
Hela Juli blir jag här – Granchers porträtt, några de de Snoilkyska teckningarna och en i Cannes påbörjad tafla som en amerikanare vill ha färdig till hösten – Hodges (Bertha känner honom) har beställt 2 taflor af mig, och 4000 mk får jag för dem – de skola båda vara färdiga till Oktober. Den ena vill jag åtminstone göra färdig här. – Teckningara till Snoilsky bli mycket lättare att göra här för kostymernas skull, åtminstone den första delen. Le Bargy, har lofvat mig kostymer från Theatre francais och det är ju utmärkt bra.
Paris fredag 25 Juni 1891 25. kesäkuuta 1891
vår flyttning till Finland kommer mycket illa till pass såsom mina målerier nu gestalta sig. En amerikanare har näml beställt två taflor som han vill ha före den oläsligt Oktober – 2 på började dukar. Jag har modeller och allt här så att jag måste göra dem här – det hade varit bättre att komma hit igen i September – nu är här alldeles olidligt i ateliern.
25 juli 91 25. heinäkuuta 1891
Med en tafla nyligen såld till Hodges 2500 klubbade jag mina björnar här och har nu bara skräddaren att betala.