Albert Edelfeltin kirjeet

Syväsukellus Albert Edelfeltin elämään ja taiteelliseen työskentelyyn – Albert Edelfeltin kirjeet äidilleen, Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901

Kirjeet aikajanalla ovat kronologisessa järjestyksessä, alkaen ylävasemmalta ja jatkuen alhaalle ja oikealle
  • Kirjeet
  • Suomeksi käännetyt kirjeet
  • Liittyvät kirjeet

Kirjoitus

Madame

Lähteet

Ei lähteitä

Esiintymiset kirjeissä

Näytä henkilöyhteydet Bouvins
Paris d. 3 mars 1887 3. maaliskuuta 1887
Edelfelt har talat och dansat med Hélène Bouvins på balen hos Magnins; beskrivning av Mademoiselle Bouvins; hennes far är en av Paris mest kända arkitekter; Madame Bouvins har bjudit Edelfelt hem till dem.
Paris fredag d. 11 mars 87 11. maaliskuuta 1887
Madame och Mademoiselle Bouvins målar bra och är musikaliska; hemmet är konstnärligt; familjen har umgåtts i konstnärskretsar i flera generationer; Bouvins är styvson till arkitekten Vaudoyer.
Tisdag 11 febr 90. 11. helmikuuta 1890
Musikalisk soaré hos Lalos i lördags; Ellan var inte riktigt disponerad för att komma med; roligt att höra de bästa stråkarna i Paris och nya kompositioner; Edelfelt kommer att gå dit varje lördag; måmga konstnärer var där; Madame Guignard och Madame Bouvins var där; värdfolket är vänligt.
Paris, lördag 30 maj 1891 30. toukokuuta 1891
Det har varit ett ansträngande mondaint lif nu också, utom arbetet. Sista Måndags soirée hos Mme Bouvins (det kom inte Ellan) onsdags middag hos Pasteur i anledning af Camille Vallery Radots confirmation der voro endast familjen, herrskapet Grancher, en fregattkapten Loir och vi Vid desserten proponerade Pasteur en skål för le Petit Edelfelt, var älskade son och den dracks i Champagne – var det icke en stor ära för den lilla gossen.