Albert Edelfeltin kirjeet

Syväsukellus Albert Edelfeltin elämään ja taiteelliseen työskentelyyn – Albert Edelfeltin kirjeet äidilleen, Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901

Kirjeet aikajanalla ovat kronologisessa järjestyksessä, alkaen ylävasemmalta ja jatkuen alhaalle ja oikealle
  • Kirjeet
  • Suomeksi käännetyt kirjeet
  • Liittyvät kirjeet

Kirjoitus

dotter till Félix och Berthe Faure

Lähteet

Esiintymiset kirjeissä

Näytä henkilöyhteydet Lucie Faure
Paris 4 mars 1895 4. maaliskuuta 1895
Märkvärdigt nog äro alla förtjusta i den nye presidenten. Det slår an på parisarne att han är så elegant till sin person (fastän han är en selfmade man) att han är så vänlig mot alla och att han är mycket frikostig med pengar. Han lär se mycket ståtlig ut, men hans fru och döttrar lära vara rätt misslyckade. Han intresserar sig mycket för sport och Kurtén hade bra reda på hvilka tumuppvisningar, fäktöfningar o.d. han i dagarne skulle presidera.
Paris torsdag 7 mars 95 7. maaliskuuta 1895
Presidenten Faure hade varit der i går (innan jag kom) – mycket aimabel som alltid, ståtlig och elegant – Men hans dotter, som följde honom lär ha varit svår! – de himlade sig alla öfver hennes toilett, himmelsblå och illa gjord påpackad och dyr. Faure hade skämtat med Thaulow och de försökte öfverglänsa hvarandra i maritima kunskaper (sjösignaler m.m.) Thaulow har nämligen målat några alldeles charmanta mariner. Han bor i Dieppe, har hyrt ett hus der för 3 år, och bjuder alla att komma och helsa på.