Albert Edelfeltin kirjeet

Syväsukellus Albert Edelfeltin elämään ja taiteelliseen työskentelyyn – Albert Edelfeltin kirjeet äidilleen, Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901

Burgos

Kirjeet jotka on kirjoitettu paikassa Burgos kronologisessa järjestyksessä

Kirjeet joissa mainitaan paikka Burgos kronologisessa järjestyksessä

Lördag 9 april 1881. Madrid – Casa de Huespedes Calle de la Salud 13. 9. huhtikuuta 1881
Jag kom igår kl 11 f.m till Biarritz, såg der rosor och den herrligaste vår, hafvet blått och grannt i färgen, och kl. 2 voro vi i Hendaye – Irun. Så med ens i Spanien. Alldeles annan natur – pyrynéerna utan träd, små buskar, gamla borgar kyrkor och byar, af den mest pittoreska verkan allt brunt, kargt, dystert, under natten passerades Burgos och Valladolid, så dem såg jag ej.
Toledo d. 30 april 1881. 30. huhtikuuta 1881
Jag tänker vi äro i Madrid omkr. den 7 stannar der 4 dagar och sedan möjligen dröja i Burgos 1 dag. Sål. omkr. d. 12 à 15 i Paris.
Madrid, söndag d. 8 Maj 1881 8. toukokuuta 1881
Det blir ingenting af resan till Burgos och Salamanca nu då jag är ensam. Jag regretterar mycket detta men hvad skall jag göra. Att resa ensam är ytterst tråkigt.
Paris d. 15 Maj 1881. 15. toukokuuta 1881
Bra ledsamt var det att vår resplan blef alldeles förändrad genom Noëls onkels död. Vi hade tänkt, han och jag, resa långsamt uppåt, besöka Avila Salamanca och Burgos, hvilket nu ej blef af – det är nästan ett brott att ha rest förbi dessa orter, men det är för mig så förfärligt att ensam ta in på ett hotell och drifvas omkring som ett kräk af en guide, att jag insåg att jag gjorde bäst i att resa direkt.