Albert Edelfelts brev

En djupdykning i Albert Edelfelts liv och konstnärliga arbete genom hans brev till sin mor Alexandra Edelfelt 1867−1901

Bertel Hintzes beskrivning

I en stor bukett av vita och ljusröda pioner står ett mörkgrönt, hellenistiskt Bacchushilvud, sett i halvfas åt vänster. I förgrunden till höger en blå vas. Till vänster och vid huvudet en liljestängel. Brun fond. Dagmått: 75,5 x 49 cm. Signerad: A. Edelfelt 1893.

Förekomster i brev

Paris 29 maj 93 29 maj 1893
Det är näml. min första fridag i dag, och jag störtade mig som en hungrande på brödhakan – måleriet, målade hela morgonen, en natur morte, det första jag fick tag i, och njöt, njöt i långa drag. Anik'io sono pittore och inte bara sjukskötare och sällskapsmenniska. Osäker koppling Nu har jag språng med Antells betjent och med Mechelins gravyrer man kan verkligen bli tassig af allt detta. Men jag målar i förheten och löper om qvällarne.

Paris 5 juni 1893 5 juni 1893
Osäker koppling Nu vet jag rakt intet hur jag skall göra igen. Ellan skrifver att Homén ordinerat henne en kur i norska fjällen, att hon ligger i Brunnsparken till den 8de. Men att hon derefter med pojken reser till Stockholm der hon skall möta mig och så fara vi alla till Norge. hon på en månad. Det är godt och väl men jag kan ej fara härifrån före den 8de, d. v. s. torsdag. Jag har först i dag fått anvisning på mina pengar från staden och Jag har tusen bestyr för mina taflor, München utställningen och inpackning af den stora duken till altartaflan, allt saker som jag ej kunnat göra förut.

Det finns inga bilder för det här konstverket.