Albert Edelfelts brev

En djupdykning i Albert Edelfelts liv och konstnärliga arbete genom hans brev till sin mor Alexandra Edelfelt 1867−1901

Bertel Hintzes beskrivning

Interiör från en kyrksal i barockstil. Till höger ett lågt, mörkt altarskrank och en praktfull altarvägg med delvis förgylld, arkitektonisk och skulptural utsmyckning i svart och vit marmor; altaret rött med vit duk. Ljust sandstensgolv. Mitt på fondväggen — i vitt och guld — ett fönster med uppdragen grön spjälgardin, genom vilket starkt solsken faller in i salen. 55 x 46 cm. Signerad: A. Edelfelt. 93. Målad på Bregentved juli—aug. 1893.

Förekomster i brev

Bregentved måndag 30 1 januari 1893
Osäker koppling Här är alldeles förtjusande vackert, nästan för civiliserad natur, oläsligt en vegatation sådan som jag sett den endast i St Cloudparken och på Wilhelmshöhe vid Cassel – Sådana oläsligt och sådana hundraåriga kastanjeträd. Ledsamt nog vill det ej bli tid att sitta ute och göra studier. Emellertid har jag gjort några aqvareller som Mamma skall få se. Jag kan ej neka att jag icke ibland längtar efter att se furorna på Borgbacken igen. Jag såg ej en enda tall i Norge, endast granar, och tallen är ändå bra mycket vackrare. –

Paris den 6 juni, Gustafsdagen 1894. 6 juni 1894
Osäker koppling Chambure var mycket förvånad öfver allt det jag gjort under vintern – det frapperar honom så mycket mera som han sjelf ingenting gör – det enda jag egentligen har emot honom.

Det finns inga bilder för det här konstverket.