Albert Edelfelts brev

En djupdykning i Albert Edelfelts liv och konstnärliga arbete genom hans brev till sin mor Alexandra Edelfelt 1867−1901

Bertel Hintzes beskrivning

Bröstbild i hitvänd profil åt höger av en tillbakalutad man med mörkbrunt hår och skägg samt mörkbrun rock, skiftande i grålila. Han sitter med högra handens tumme vid västens ärmurrigning. I vänstra handen en brinnande cigarett. Över ansiktet och bröstet faller varmt eldsken. Gulbrun, i grålila skiftande bakgrund. Pastell på papper, uppfodrat på duk. 58 x 42. Signerat Edelfelt 86. Målat i Paris våren 1886.

Förekomster i brev

Paris d. 6 juni 86 6 juni 1886
Den 15 juni öppnas utställningen hos Petit [femte utställningen arrangerad av "Société Internationale de peintres et sculpteurs"]; Edelfelt har ingenting att sälja; ställer ut porträttet av Madame Saussine och två pasteller: "Parisisk modell" som Neovius beställt och porträttet av Boije.

Paris torsdag d. 10 juni 86 10 juni 1886
Utställningen hos Petit blir av i alla fall; Edelfelt ställer ut porträttet av Madame Saussine, porträttet av Boije, "Parisisk modell", och "Blekt månsken från Haiko (vägen till Kodderviken)".

Paris lördag 3 juli 86 3 juli 1886
Porträttet av miss Colt har beställts av amiral Maxcse, som har sett porträttet av Boije, "Parisisk modell" och porträttet av Ville Vallgren och Antoinette Råström; Maxcse menar att ingen kan göra miss Colts porträtt som Edelfelt.

Det finns inga bilder för det här konstverket.