Albert Edelfelts brev

En djupdykning i Albert Edelfelts liv och konstnärliga arbete genom hans brev till sin mor Alexandra Edelfelt 1867−1901

Redaktionens kommentarer

Edelfelt talar om "barnpasteller". Det är oklart när han fått beställningarna. den ena beställningen gällde ett pastellporträtt av 3-åriga mademoiselle Kahn, dotter till Mme Kahn.

Förekomster i brev

Paris 5 juni 1890. kl. 6 på morgonen. 5 juni 1890
Porträttet av Marti är färdigt nu; återstår: porträttet av Madame Cohen, två "barnpasteller" och "Från Köpenhamns redd" för kejsarinnan.

Paris 7 juni 1890 7 juni 1890
Orkar inte måla: vet inte om det beror på mycket arbete eller på det kalla vädret. Skulle helst resa till Finland nu; vila 14 dagar utan att tänka på hyra och flyttning; det går inte eftersom många beställningar fortfarande inte är färdiga; såg förra året hur det går då man skjuter upp ett arbete från ett år till ett annat.

Paris 10 juni 1890 10 juni 1890
Har kölden gjort besvär för Alexandra, Annie och Berta Edelfelt i Haiko? Edelfelt skulle gärna komma dit, men måste stanna i Paris ännu för att måla "tråkiga och dåligt betalda porträtt".

Paris 14 [18?] juni 90. 14 juni 1890
Arbetar regelbundet och flitigt, mest för att förtjäna pengar; är inte lika olycklig över sin konst som tidigare under liknande omständigheter; Edelfelt märker av detta att han nu är alldeles frisk och mindre nervös än vanligt.

Det finns inga bilder för det här konstverket.