Albert Edelfelts brev

En djupdykning i Albert Edelfelts liv och konstnärliga arbete genom hans brev till sin mor Alexandra Edelfelt 1867−1901

Redaktionens kommentarer

Beställning i november 1880.

Förekomster i brev

24 nov 80 24 november 1880
Direktören för l’Art har beställt en akvarell, som Edelfelt ska ha färdig om en vecka; i l’Art planerar man arrangera en liten exposition; inbjudna är: Jules Bastien, Pascal Dagnan, Henri Gervex, några landskapsmålare och Edelfelt; möjligen skickas utställningen sedan vidare till London; Edelfelt har inga tavlor att ställa ut; direktören föreslog att Edelfelt ställer ut de två tavlor som finns hos Alfred Koechlin, samt skisser och teckningar.

måndag d. 29 nov 80. 29 november 1880
Edelfelt har besvär med två akvareller; han har förlorat vanan och dessutom har vädret varit så mulet och dagern så usel att han inte sett vad han gjort. *Modellen kommer och Edelfelt ska trots det egyptiska mörket skrida till verket.

torsdag. 2 december 1880
Edelfelt har avslutat en akvarell som han fick beställning på senaste vecka; akvarell lämpar sig för skisser eller fantasiskapelser; att måla modell med akvarell är att förlora tid och möda. Edelfelt har arbetat friskt; han har haft modell så gått som alla dagar; han hade hunnit med mycket om inte Paris varit insvept i en tjock dimma sedan 5 dagar.

Paris tisdag d. 14 dec 1880. 14 december 1880
Edelfelt har ännu inte fått betalt för akvarellen.

Det finns inga bilder för det här konstverket.