Albert Edelfelts brev

En djupdykning i Albert Edelfelts liv och konstnärliga arbete genom hans brev till sin mor Alexandra Edelfelt 1867−1901

Les Bouleaux

Brev skrivna i Les Bouleaux i kronologisk ordning

Brev som nämner Les Bouleaux i kronologisk ordning

Odaterat 1 januari 1886
Har varit på Henri Amics egendom, hans "château", vid Chantilly tillsammans med Courtois, Dagnan, Bastiens bror, anatomen dr Poirier, baron de Saxe, Porel, direktör för Odeon med flera.
De som inte jagade på Amics lantställe promenerade i trakten: man ser staden Saint Leu, hertig Aumales slott, Chantilly; Edelfelt beskriver landskapet.
Beskrivning av Amics lantställe.
Paris d. 15 januari 1886 15 januari 1886
Edelfelt är bjuden till landet till Amic, en av Bastiens vänner, tillsammans med ett sällskap för jaktparti; Dagnan och Edelfelt jagar inte, men får säkert dagen att gå med Amics böcker och samlingar.
Paris, tisdag d 18 maj 86 18 maj 1886
Edelfelt har varit på Amics lantställe med alla Bastiens gamla vänner och hans mor, som liknar Emelie Levong; andra gäster: Dagnan, Amics mor och syster Madame Guignard, Madame Bulard, Madame Emile Bastien.
Beskrivning av Amics lantställe: parken, trädgården, blommorna, palatset, djuren.
Sex barn och sex hundvalpar var med hos Amic; om den danska hunden, som är vackrare än Bella.
Om torsdag reser Edelfelt kanske till Chantilly till Amic för att studier för "I Luxembourgträdgården"; kan inte begripa att han inte får tillåtelse att måla i Luxembourgträdgården.
Paris d. 23 maj 86 23 maj 1886
"I Luxembourgträdgården" går inte framåt i önskad takt; målar fortfarande studier av ammor; har målat blommande träd i Chantilly.
Paris 31 maj 1888 31 maj 1888
Edelfelt och Ellan reser kanske nästa vecka till Amics lantställe; han har bjudit många gånger och förnyade inbjudan igår.